Når er riktig tidspunkt å søke på UP Global-programmet?

Hvis du starter prosessen høsten året før turen er dette et fint tidspunkt. Da sørger du for at du har nok tid til å fullføre søknadsprosessen. Skulle du være sent ute så ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi har hjulpet mange studenter med svært korte tidsfrister.

Hvem kan søke?

Internatskolene tar imot elever fra 8. trinn på ungdomsskolen til 2. klasse på videregående. Programmet er designet for studenter i alderen 14-17 år. Det er noen programmer også tilgjengelig for studenter som allerede er 18 år og som vil gå i 3. klasse på videregående. Det er ingen krav til engelskspråklige ferdigheter, da internatskoler er spesialister til å undervise internasjonale studenter, og studentene vil få ekstra støtte for å lære et nytt språk.  Men en gjennomsnittlig god karakter på skolen regnes som en fordel i søknadsprosessen.

Internatskoler leter etter aktive unge mennesker i og utenfor klasserommet. Internatskoler tilbyr eksepsjonelt gode muligheter for å fortsette sport, hobbyer, aktiviteter eller kunst på høyt nivå.

Hva er forskjellene på et tradisjonelt utvekslingsprogram og deres program?

Destinasjon: I tradisjonelle utvekslingsprogrammer går du på en skole og bor hos en familie som blir tilfeldig valgt ut for deg. Gjennom vårt program kan du ta den endelige beslutningen og velge den skolen som samsvarer med dine ønsker etter at UPG Norge har funnet et utvalg av skoler som passer med dine behov og ønsker.

Sport, hobbyer og andre interesser: I tradisjonelle utvekslingsprogram finnes det ikke noen garantier for at du kommer til en skole som passer dine interesser. Gjennom vårt program garanterer vi at de skolene vi finner til deg har den sporten, kunstformen eller andre hobbyer du måtte ønske. Alt innen gangavstand på skolen der du bor.

Faglig nivå: I tradisjonelle utvekslingsprogram finnes det ingen garantier for nivå, klassestørrelser eller kurstilbud utenom en garanti for et engelsk miljø og kulturell læring. Gjennom vårt program kan vi velge ønsket akademisk nivå basert på din akademiske bakgrunn. I tillegg vil det alltid være små klassestørrelser, tilgjengelige lærere, store kurstilbud og fleksibel engelskundervisning på alle de skolene vi velger ut.

Botilbud: I tradisjonelle utvekslingsprogrammer vil du bli tilfeldig valgt inn i en frivillig vertsfamilie som ligger innen 20 km fra skolen. På de private internatskolene vi velger ut vil du bo på skolen sammen med vennene dine. Det vil også være voksne som bor i den samme bygningen som deg for en sikker og trygg hverdag. Det vil også være måltider servert på skolen hver dag, i tillegg til flotte studiesteder, helsevesen, fasiliteter for sport, rekreasjon og underholdning innen gangavstand til der hvor du bor.

Besøk og hjemreise: I tradisjonelle utvekslingsprogrammer får du ikke lov til å reise hjem i løpet av året. Foreldre / familie får heller ikke besøke deg. På våre skoler får du reise hjem eller til andre destinasjoner i skoleferiene. Det finnes også valgfrie helgeturer arrangert med skolen underveis i året. Foreldre / familie kan også komme på besøk, selv om de ikke har mulighet til å bo på selve skolen sammen med deg når de kommer.

Programlengde: I tradisjonelle utvekslingsprogrammer går du på skolen i 10 måneder og det er en engangs mulighet. Gjennom våre skoler finnes det alltid mulighet til å bli igjen for å fullføre utdannelsen med uteksaminering om man skulle ønske det etter at man har vært der i ett år.

Hvor mye kan jeg få i stipend?

Stipendene du kan få er delt inn i to kategorier.

  1. Stipender direkte fra skolene: vi søker om stipender direkte fra skolene til alle våre studenter slik at du får den best mulige prisen på oppholdet som overhodet mulig. Hvor mye stipender du kan få varier fra skole til skole og fra student til student. Kontakt oss gjerne for en samtale slik at vi kan gi deg et mer utdypende svar.
  2. Stipender fra Lånekassen: reiser du i VG2 kan du søke om stipender fra lånekassen.

Les mer om stipender og kostnader her.

Må jeg være idrettsutøver for å kunne søke på internatskolene?

Studenter som søker internatskoler gjennom UP programmet, trenger ikke å være idrettsutøver eller ha spesifikke hobbyer. I tillegg til idrettsutøvere passer UP Global-programmene godt for alle som ønsker å oppleve mer enn det et tradisjonelt utvekslingsår kan tilby.

Kan jeg søke på flere forskjellige skoler samtidig?

Ja. Beslutningen om beliggenhet og ønsket skole vil normalt bli tatt i februar eller i mars. Dette er etter at du har hatt sjansen til å møte de ulike skolene og stille dem spørsmål.

Hva betyr det med en internatskole?

En internatskole er en privat skole, der studentene studerer, bor, spiser og gjør de fleste av aktivitetene sine. Skolene er ofte på et større område med forskjellige bygninger som tilhører de ulike aktivitetene, hele området med alle skolens bygninger heter campus. Campusene ligner veldig på universitetscampusene i USA, bortsett fra at de har færre studenter. På campus finnes det alt studentene trenger i deres daglige liv: boareal, klasserom, spisesaler og kafeteriaer, bibliotek og fasiliteter for sport og andre aktiviteter.

Kan jeg søke på samme skole som vennen min?

I noen tilfeller kan du søke på samme skoler som vennen din, men det er ikke sikkert at dine behov er det samme som vennen din sin. Vi ønsker å finne en skole som egner seg spesielt godt til deg og dine behov og ønsker!

Hvor vanskelig er det å studere på internat?

Du kan påvirke nivået selv ved valget av fagene du skal studere. Selvfølgelig er det mange forskjellige skoler der ute, og målet er å finne en passende utfordrende skole for alle. I tillegg støtter kvalitetsnivået på undervisningen, små klassestørrelser, studietider og veiledere forskjellige studenter til å lære og gjøre det bra akademisk.

Når begynner utvekslingsåret, og når slutter det?

I de fleste tilfeller er studieårene rundt 10 måneder. Skoleåret starter i august eller i september, og året slutter vanligvis i løpet av juni. Det er også en mulighet for å studere på internat med en intensjon om å bli uteksaminert. Med videregående diplom kan du søke på college i Nord-Amerika eller selvfølgelig andre steder i verden.

Vil studieåret mitt i utlandet bli godkjent i Norge?

Når du drar til utlandet finnes det forskjellige muligheter å fortsette skolegangen på. Vi hjelper deg med å tilrettelegge for det du ønsker. Her er de ulike mulighetene:

  1. Du studerer ett år i utlandet og får hele eller deler av året godkjent i Norge når du kommer tilbake. Mange må ta ett eller flere fag som privatist for å få hele året godkjent. Dette spørs litt på studieretningen din.  Les mer om dette her.
  2. Du studerer i utlandet å velger å fullføre skolegangen og få vitnemål derifra. Dette valget trenger du ikke å ta før du drar.
  3. Du studerer i utlandet og begynner der du slapp når du kommer tilbake til Norge. Bortsett fra at du vil ha opplevd masse det året du har vært borte.

Kan foreldrene mine besøke meg, eller kan jeg reise hjem i løpet av utvekslingsåret?

Ja, foreldre kan besøke deg, og du kan reise hjem i skoleferiene. Det anbefales at du avtaler med skolen før du reiser hjem for en ferie.

Hvordan bestiller jeg flyreiser?

Etter at destinasjonen og skolen er valgt, kan du bestille flyreise selv. Se gjerne etter flyreise i god tid så du kan få de beste tilbudene. Se også gjerne på reise fra forskjellige utreisebyer (hvis dette er tilgjengelig for deg) og ulike destinasjonsflyplasser (hvis dette finnes). Trenger du allikevel hjelp, så ikke nøl med å ta kontakt med oss!

 

Fant du ikke svaret på spørsmålet ditt? Vi hjelper gjerne, kontakt oss her!

En uforglemmelig opplevelse venter på deg!

Programmet vårt er unikt og økonomisk mulig for de fleste

Bestill en brosjyre

Copyright 2020 Universal Players Global Norge. Site by JCO Digital.

 Interessert i utveksling? Bli med på neste informasjonsmøte

Vi holder gratis informasjonsmøter for de som er interessert i å høre mer om utveksling.

Neste ledige informasjonsmøte: 

Mandag 6. Mai kl.19.30

Onsdag 8. April kl 19.30

Mandag 13. April kl.19.30

Meld deg på her!

You have Successfully Subscribed!