Anette Helin, New Hampshire

Vietin vuoteni pienessä kaupungissa nimeltä New Hampshiren osavaltiossa. Opiskelin boarding schoolissa, joka mahdollisti yli 10-vuotisen harrastukseni, alppihiihdon jatkamisen. Koulullani oli oma laskettelurinne, joka mahdollisti sen, että lumi saatiin tykitettyä nopeammin kuin moniin muihin hiihtokeskuksiin, joten pääsimme heti talven alusta treenaamaan. Meillä oli treenit 6 kertaa viikossa, ja kävimme myös päivän tai parin kisareissuissa lähi osavaltioissa.

Opiskelu Suomeen verrattuna erosi ehkä eniten luokkien koissa. Keskimäärin yhdellä tunnilla oli noin 10 ihmistä, joten opettajilla oli mahdollisuus vastata kaikkien kysymyksiin, ja selittää asiat uudestaan, jos joku ei ymmärtänyt. Minun koulussani näimme myös arvosanamme koko ajan netissä, joten todistuksissa ei tullut yllätyksiä! Opetus koulussa oli todella hyvää, ja opettajat oikeasti halusivat oppilaitten oppivan ja onnistuvan annetuissa tehtävissä.

Koulussani kaikki oppilaat asuivat dormeissa. Mun dormissa oli noin 15 oppilasta sekä dorm parents ja se oli co-ed, eli dormissa asui sekä tyttöjä, että poikia. Asuminen muiden oppilaiden kanssa oli minusta hieno kokemus, sillä aina oli joku jolle puhua, jolta kysyä apua kotitehtävissä, ja ystävystyin jokaisen oppilaan kanssa, joka kanssani asui. Siinä oppi myös kantamaan vastuuta ja kunnioittamaan esimerkiksi yhteisten tilojen siisteyttä, ja hiljaisuutta illalla, jotta kaikki saivat nukuttua tai keskityttyä läksyihin. Enää ei ollut vaan vastuussa itsestään, vaan piti ajatella muidenkin ihmisten hyvinvointia.

Suosittelisin vaihtovuotta kenelle tahansa! Sanat eivät riitä kuvailemaan omaa vuottani, ja kaikkia upeita kokemuksia. Opin niin paljon uutta vuoteni aikana, asioita joita ei missään muualla olisi voinut oppia. Oli myös hieno tunne palata Suomeen, ja ajatella että oli juuri viettänyt vuoden maailmalla ja selvinnyt takaisinkin! Vuoteni aikana sain elinikäisiä ystäviä ja korvaamattomia muistoja. Jos oman harrastuksensa haluaa yhdistää vaihtovuoteen, on UP ehdottomasti järjestö jonka kautta lähteä. Ajatuksesta vaihtoon lähtemisestä aina Suomeen paluuseen asti ja sen jälkeenkin, on UP:n henkilökunta ollut koko ajan mukana, kysellyt kuulumisia ja ollut valmiina auttamaan. En muuttaisi vuodestani yhtään mitään ja kehottaisin kaikkia tarttumaan tilaisuuteen lähteä ulkomaille opiskelemaan. Se on korvaamaton kokemus!

Copyright 2020 Universal Players Global Norge. Site by JCO Digital.

 Interessert i utveksling? Bli med på neste informasjonsmøte

Vi holder gratis informasjonsmøter for de som er interessert i å høre mer om utveksling.

Neste ledige informasjonsmøte: 

Mandag 6. Mai kl.19.30

Onsdag 8. April kl 19.30

Mandag 13. April kl.19.30

Meld deg på her!

You have Successfully Subscribed!