SPØRSMÅL OG SVAR

Når er riktig tidspunkt å søke på UPG Norge-programmet?

Vi anbefaler å starte prosessen på slutten av sommeren / begynnelsen av høsten året før turen. Da sørger du for at du har nok tid til å fullføre søknadsprosessen.


Hva er forskjellene mellom et tradisjonelt utvekslingsstudentprogram og UPG Norge-programmet?

De tradisjonelle programmene er basert på frivillige vertsfamilier, som får velge studenten selv. Det betyr at eleven ikke vil vite stedet, kvaliteten på skolen eller hvordan familien er, på forhånd. I UPG Norge-programmet blir skolen nøye valgt til den enkelte studenten basert på mange faktorer: boligalternativene, plasseringen, skolevalg, kurs, sport, hobbyer og fritidsaktiviteter. Dette gjør vi for å optimalisere slik at hver student får best tenkelige opplevelse basert på sine ønsker, interesser, personlighet, ferdigheter og økonomi.


Må jeg være idrettsutøver eller ha aktive fritidsinteresser for å kunne delta i UPG Norge utvekslingsstudentprogram?

Du trenger ikke å være idrettsutøver og heller ikke ha bestemte fritidsaktiviteter. I tillegg til idrettsutøvere, passer UPG Norge programmet bra for alle som ønsker å oppleve mer enn det et tradisjonelt utvekslingsår kan tilby.


Kan jeg søke på flere forskjellige skoler samtidig?

Ja det kan du absolutt gjøre. Avgjørelsen om ønsket skole tas ikke før i februar eller mars.


Kan jeg dra til samme sted med vennen min?

Ja det kan du. Det er mulig spesielt i Homestay-programmer, og også i noen tilfeller av våre internatprogrammer.


Hvor gammel må jeg være for å søke?

UPG Norge utvekslingsstudentprogrammene er designet for 14-18 år gamle studenter. Det er også noen valgmuligheter for internatskoler for elever over 18 år.

 

Is it possible to live with a host family?

Ja. Du kan selv velge om du vil bo på skolen (internat) eller med en vertsfamilie (Homestay).


Kan jeg gå i ett semester?

Ja det kan du. Spesielt i Homestay-programmer kan du finne mange forskjellige alternativer, til og med 3-måneders programmer.


Hvor gode språkkunnskaper må jeg ha?

Mange av partnerskolene våre spesialiserer seg på å undervise i internasjonale studenter, slik at du kan starte studiene på et nivå som passer for deg. Ikke bekymre deg for mye, du vil lære språket!


Hva betyr en internatskole?

En internatskole er en privatskole der elever bor på skolen. Internatskolene er veldig like universitetene i USA, bortsett fra at de har færre studenter. På skolen finnes det alt studentene trenger i hverdagen: bo arealer, klasserom, spiserom og kafeteriaer, et bibliotek og fasiliteter for sport og andre aktiviteter.


Er det mulig å få stipendpenger til å dekke undervisningen?

Ja det er det. Les mer om stipender til internatskoler her.


Hvor vanskelig er det å studere på en internatskole?

Du kan selv påvirke nivået ved å velge forskjellige kurs. Selvfølgelig er det mange forskjellige skoler der ute, og målet er å finne en passende utfordrende skole for alle. I tillegg støtter kvalitetsnivået på undervisningen, små klassestørrelser, studiehallen og veiledere forskjellige studenter til å lære og gjøre det bra faglig.

Kan jeg fortsette å studere i utlandet etter ett utvekslingsår?

Ja det kan du. I hvert UPG Norge-program er det mulig å fullføre studiene og skolen der borte. Mange studenter elsker det så mye at de ønsker å bli lenger enn det første året som først er planlagt.


Når begynner utvekslingsåret, og når slutter det?

Det varierer avhengig av destinasjonsland og lengden på det valgte programmet. I de fleste tilfeller reiser studenter i august eller september. Studieåret slutter vanligvis i løpet av juni. For studenter som bare går ett semester, starter de som oftest i august, september eller i januar.


Er bildet av internatskoler som et lite fleksibelt og anspent sted riktig?

Dette er bare rykter. Faktisk er internatskoler like avslappede som alle andre skoler. Studentene på internatskoler kommer fra mange forskjellige bakgrunner, og de ønsker alle å få seg nye venner, lære og oppleve nye ting og utvikle seg som elever. Lærerne er flinke til å tilpasse seg elevenes behov grunnet de små klasse størrelsene.


Bruker internatstudenter skoleuniformer?

På noen skoler har de uniformer, men på de fleste skolene finnes bare “kleskoder”. En kleskode gir elevene en guide for hvordan de skal kle seg. Skoleuniformer brukes ikke på Canadian Homestay-skoler.


Kan foreldrene mine besøke meg i løpet av utvekslingsåret?

Ja de kan. Du må bare avgjøre det med skolen først.


Hvis jeg eksaminerer i utlandet, hvilke muligheter har jeg for å fortsette til et universitet andre steder?

Med et nordamerikansk videregående vitnemål kan du søke universiteter i USA, men også i Europa og andre deler av verden.


Hvordan bestiller jeg flyreisen?

Etter at din endelige destinasjon, skole og mulig vertsfamilie er valgt, kan du bestille flyene selv, se etter de beste tilbudene og bruke de ulike reise destinasjoner som du har mulighet for å reise fra. I tillegg samarbeider UPG Norge med reisebyrået KILROY, som vil hjelpe deg med din reise hvis du vil.

 

Hva er en Game Plan?

Ved å bruke erfaring og ekspertise velger UPG Norge en liste med skoler som oppfyller dine håp og planer og som passer best bare for deg. Denne listen er en Game Plan.


Kan jeg dra hjem på besøk i utvekslingsåret?

Studenter på internatskoler kan reise hjem i ferien (høstferien, juleferie og vinterferie).

 

 

Et uforglemmelig utvekslingsår i utlandet

Contact Us

Copyright 2020 Universal Players Global Norge. Site by JCO Digital.

 Haku kaudelle 2020-21 on käynnissä! 
Unelmiesi vaihto-oppilasvuosi alkaa täältä!Ota yhteyttä ja kysy lisää!

You have Successfully Subscribed!